Täynnä

Haluatko tiedon, jos kurssi järjestetään uudestaan?
Sähköposti
Personality Assessment Inventory (PAI ja PAI-A) -menetelmäkoulutus
Tiivistelmä Koulutuksen tavoitteena on antaa kokonaiskuva siitä, millainen PAI ja PAI-A on persoonallisuuden tutkimusmenetelmänä. Luennon lisäksi ohjelmassa on tapausesimerkkejä menetelmän käytöstä psykologin kliinisessä arjessa.
Paikka ja aika 16.04.2018 (ma) 09:30-15:30, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
Ohjelma Päivän aikataulu
9.30 Ilmoittautuminen, aamukahvi ja sämpylä
10.00–11.30 Opetus I
11.30–12.30 lounastauko
12.30–14.00 Opetus II
14.00–14.30 Kahvi
14.30–15.15 Opetus III
15.30 päivän päätös
Esite Lataa kurssin esite
Hinta 225,81 € + ALV 24% = 280,00 €
  • Sisältää kahvitarjoilun
Palautetta edellisestä kurssista
Koulutus vastasi ennakko-odotuksiani Tähdet
Koulutus oli hyvin toteutettu Tähdet
Sisältö hyödynnättevissä työssäni Tähdet
  • “Saada vahvistusta PAI-menetelmän käyttöön.” -Nimetön
  • “Sai yleiskuvan menetelmästä.” -Nimetön
  • “Riittävä tieto menetelmästä. Koulutus myös innosti perehtymään menetelmään jatkossa enemmän. Tapausesimerkit linkittivät menetelmän käyttöä kliiniseen työhön.” -Nimetön
Lisätietoja HUOM Psykologiliiton jäsenille hinta on 260 e.

Koulutus on suunnattu psykologeille, jotka haluavat käyttää työssään PAI- ja/tai PAI-A-menetelmää.
Kirjoitathan ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kenttään 1) kumpi menetelmä kiinnostaa sinua enemmän, 2) minkä verran sinulla on käyttökokemusta näistä menetelmistä.

Personality Assessment Inventory (PAI) on aikuisten arviointiin tarkoitettu persoonallisuustesti, Personality Assessment Inventory-Adolescent (PAI-A) 12–18-vuotiaiden nuorten persoonallisuuden kliiniseen arviointiin tarkoitettu testi.
PAI:n kehittelyn keskeisinä periaatteina ovat olleet kliinisen käytön helppous sekä menetelmän erottelu- ja sisältövaliditeetti, jotka on myös osoitettu tieteellisten tutkimusten avulla metodin yli kaksi vuosikymmentä jatkuneen laaja-alaisen käytön myötä.
PAI-A:lla saadaan tietoa kliinisten diagnoosien tekemistä varten ja hoidon suunnitteluun ja sillä voidaan seuloa psyykkisiin ongelmiin liittyviä kokemuksia. Menetelmä on kehitetty aikuisten PAI:n pohjalta ja tuloksista muodostuu saman tyyppinen rakenne kuin aikuisilla. Rakenne perustuu mielenterveyden häiriöiden tautioppiin ja diagnostisiin nykykäytäntöihin.

Lisätietoa:
PAI
PAI-A

Kouluttaja Pekka Koistinen on toiminut OYS:n psykiatrian klinikalla kliinisenä psykologina vuodesta 1980 lähtien. Koistinen on kääntänyt PAI-menetelmään suomenkielisen testivihon ja vastauslomakkeen sekä kouluttanut menetelmästä. Koistinen on myös kääntänyt menetelmän nuorisoversion (12–18-vuotiaille), PAI-A:n, suomenkielisen väittämävihon ja ja vastauslomakkeen. Hänellä on yli kuuden vuoden käyttökokemus PAI-menetelmästä yliopistosairaalan aikuispsykiatrialla, lähes sadan potilaan aineisto.

Oulussa on käynnissä laaja Epävakaan persoonallisuushäiriön hoitotutkimus, jossa PAI on yhtenä mittarina sekä alkumittauksissa että seurannassa.
Kenelle
  • psykologi
Kouluttajat
Pekka Koistinen
Pekka Koistinen
FT, psykologi, psykoterapeutti
Tiedustelut Sähköpostilla koulutus@hogrefe.fi tai soita 040 456 0598 tai 040 541 9220.
Katso myös nämä kurssit

Täynnä

Haluatko tiedon, jos kurssi järjestetään uudestaan?
Sähköposti