Ilmoittautuminen 26.3.2018 klo 22:00 asti

HOT lyhytinterventioissa
Tiivistelmä Tarvitsetko työssäsi lyhyitä, muutaman tapaamisen hoitomalleja esim. masennuksen, ahdistuksen, hankalan elämäntilanteen tai motivaatio-ongelmien käsittelyyn?
Paikka ja aika 19.04.2018 (to) 12:00-17:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
20.04.2018 (pe) 09:00-15:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
Ohjelma Koulutus on suunnattu aikuisten ja nuorten aikuisten kanssa työskenteleville psykologeille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka haluavat soveltaa HOT-lyhytinterventiota terapia-, ohjaus- tai neuvontatyössä.

Ohjelma
to 19.4.2018
11.30–12.00 ilmoittautuminen, kahvi
12.00–14.00 HOTin perusperiaatteet kokemuksellisesti
14.00–14.15 kahvitauko (sis. sämpylän)
14.15–15.00 Miten tuottaa radikaali muutos – lyhytintervention vaikuttavat mekanismit
15.00–17.00 Kolmen kerran malli ahdistuksen ja masennuksen hoitoon, teoriaa ja harjoituksia

pe 20.4.2018
9.00–10.30 Kolmen kerran hoitomalli, käytännön harjoituksia
10.30–10.45 kahvitauko
10.45–12.00 Miten tukea motivaatiota ja aikaansaamista lyhytinterventioilla, esimerkkejä oppilaitoksista ja työelämästä
12.00–13.00 lounastauko
13.00–15.00 HOT pähkinänkuoressa: puolen tunnin psykososiaalinen interventio perusterveydenhuollossa. Kirk Strosahlin kotiklinikalla opittua.

Hyväksymis- ja omistautumisterapian keskeiset periaatteet kerrataan lyhyesti, kokemuksellisten harjoitusten kautta. HOTin tai kognitiivisen käyttäytymisterapian perusteiden tuntemisesta on hyötyä, mutta se ei ole edellytys koulutukseen osallistumiselle.

Maksimi 30 osallistujaa.
Esite Lataa kurssin esite
Hinta 362,90 € + ALV 24% = 450,00 €
  • Sisältää kahvitarjoilun
Palautetta edellisestä kurssista
Koulutus vastasi ennakko-odotuksiani Tähdet
Koulutus oli hyvin toteutettu Tähdet
Sisältö hyödynnättevissä työssäni Tähdet
  • “Innostus ryhtyä tekemään työtä omalla tavalla käyttäen hyväksi HOT:in perusteita” -Nimetön
  • “Ammatillisesti sain paljon käytännön työkaluja työhöni - erityisen hienoa koulutuksessa oli se, että esiintyjät jakoivat kanssamme nimenomaan sen, mitä he konkreettisesti itse tekevät työssään. Meille kerrottiin jatkuvasti teoriataustasta ja periaatteista kontekstuaalisesti samassa yhteydessä kun kerrottiin, mitä konkreettisesti tehdään. Eli puhe ei ollut pelkkää ylevää teoriaa vaan juuri sitä käytäntöä, jota jo valmistuneena, työssäkäyvänä psykologina toivoinkin. Pidin myös kurssin kokemuksellisuudesta ja intensiivisyydestä, koska kokemukset juuri rohkaisevat minua ottamaan koulutuksen oppeja käytäntöön. Koulutus oli kannustava ja rohkaiseva.” -Nimetön
  • “Käyttökelpoinen menetelmä, jota on mahdollista toteuttaa, vaikka asiakasta on mahdollista tavata vain muutamia kertoja” -Nimetön
  • “HOT:n periaatteiden läpikäyminen, paljon esimerkkejä käytännön tilanteista ja konkreettista materiaalia (erityiskiitos kaikista kirjallisista materiaaleista!!), ajatus- ja jäsennystapa jota voi soveltaa erinomaisesti omassa työssä, uusia ajatuksia ja oivalluksia itselle, helpompi perehtyä HOT-kirjallisuuteen koulutuksen jälkeen, kokemuksellinen lähestymistapa kiva ja antoisa ” -Nimetön
  • “omaksua konkreettinen, nopea menetelmä auttaa ihmisiä lähes minkä tahansa elämätilanteen kanssa, jonka yksilö kokee sillä hetkellä vaikeaksi. Erittäin käyttökelpoinen malli ja väline.” -Taina Peltomaa
Lisätietoja Hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT) on kolmannen aallon kognitiivinen psykoterapia, jonka keskeiset periaatteet ja menetelmät soveltuvat varsinaisen terapiatyön lisäksi hyvin monenlaisiin tehtäviin mm. terveydenhuollossa, oppilaitoksissa ja yritysvalmennuksessa, kun tavoitteena on tukea asiakkaan motivaatiota, auttaa tekemään elämäntapamuutoksia ja selviytymään hankalissa elämäntilanteissa. HOTin työskentelytapoja hyödynnetään myös lyhytterapeuttisesti, jopa yhden vastaanoton interventioissa.

Koulutuksessa perehdytään tehokkaisiin lyhytinterventiomalleihin sekä teoreettisti että käytännön harjotuksin. Erilaisten lyhytinterventiosovellusten kautta HOTin keskeiset vaikuttavat mekanismit tulevat tutuiksi. Käytännön harjoituksilla kehitetään taitoa fokusoida interventio tehokkaasti empaattisesta läsnäolosta tinkimättä. Perehtyminen lyhytinterventioihin voi auttaa soveltamaan menetelmiä tehokkaasti myös silloin, kun käytettävissä on enemmän aikaa.

Työterveyspsykologi Juha Kauppila on kouluttautunut kognitiiviseksi käyttäytymisterapeutiksi (VET). Kauppila soveltaa jatkuvasti työssään kolmen kerran hoitomallia, joka on HOT-pohjainen lyhytinterventio. Juha Kauppila on pitkään kouluttanut HOT-interventioista psykoterapeuttikoulutuksissa sekä työterveyteen liittyvistä asioista.

Juha Nieminen on työskennellyt oppimisen, opettamisen ja opiskelijoiden psykologisen tuen kanssa lähes 20 vuotta. Helsingin yliopiston opintopsykologina hän piti opiskelijoille yksilövastaanottoja opiskeluvaikeuksien, motivaation ja hyvinvoinnin tiimoilta toimien samanaikaisesti yliopisto-opettajien kouluttajana ja konsultatiivisissa tehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii lääketieteen pedagogiikan opettajana Karoliinisessa Instituutissa Tukholmassa. Psykoterapeuttina Juha Nieminen on perehtynyt erityisesti hyväksymis- ja omistautumisterapiaan sekä lyhytinterventioihin hyödyntäen muita lähestymistapoja integratiivisesti. Kesällä 2012 hän perehtyi Yhdysvalloissa HOTin keskeisen kehittäjän, Kirk Strosahlin, johdolla puolen tunnin terveyskeskusvastaanoton malliin, jossa potilaalle tarjotaan mahdollisuutta psykososiaaliseen lyhytinterventioon yleislääkärin vastaanoton yhteydessä, usein jo samana päivänä.
Kenelle
  • psykologi
  • sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen
Kouluttajat
Juha Kauppila
Juha Kauppila
työterveyspsykologi, kognitiivinen käyttäytymisterapeutti VET
Juha Nieminen
Juha Nieminen
FT, psykologian aineenopettaja, psykoterapian erikoispsykologi
Tiedustelut Sähköpostilla koulutus@hogrefe.fi tai soita 040 456 0598 tai 040 541 9220.
Katso myös nämä kurssit

Ilmoittautuminen 26.3.2018 klo 22:00 asti