Ilmoittautuminen päättyi 17.10.2017 klo 14:00

Voit ilmoittautua tämän kurssin uusintaan.

ADI-R-käyttäjäkoulutus
Tiivistelmä ADI-R on puolistrukturoitu haastattelu, jonka avulla arvioidaan autismiin ja muihin autismikirjon kehityshäiriöihin liittyvää käyttäytymistä. ADI-R on osoittautunut hyvin tehokkaaksi autismin ja muiden kehityshäiriöiden erottelussa sekä autististen oireiden luokittelussa.
Paikka ja aika 13.11.2017 (ma) 09:00-16:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
14.11.2017 (ti) 09:00-16:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
15.11.2017 (ke) 09:00-16:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
Ohjelma Kolmipäiväiseen koulutukseen sisältyy luennon lisäksi ADI-R-haastatteluharjoituksia (nauhoitteiden ja oikean perhetilanteen avulla). Haastattelu kliinisessä työssä kestää 2,5 - 3 h.

Ennakkotehtävät
Koulutuksen hyväksytysti suorittamiseen kuuluu ennakkotehtävänä ADI-R harjoittelumateriaalin läpikäyminen. Harjoittelumateriaaliin sisältyy 5 eri haastattelun katsominen ja ADI-R-manuaalin (englanniksi), haastatteluprotokollan ja pisteytyslomakkeiden lukeminen.
HUOM Kun olet ilmoittautunut koulutukseen, postitamme sinulle harjoittelumateriaaliin sisältyvät DVD:t parin viikon ajaksi lainaan.
Koulutukseen otetaan korkeintaan 8 osallistujaa.

ADI-R-paketti
ADI-R-paketti on tilattavissa Hogrefe Psykologien Kustannuksesta (ei sis. koulutuksen hintaan).
Koko ADI-R-paketti (365,30 €) sis. englanninkielisen manuaalin, 10 kpl kutakin pisteytyslomaketta ja
10 kpl haastatteluprotokollaa. Tilaukset Hogrefen verkkokaupasta

Vapaaehtoinen jälkitehtävä, IRR-tentti
• Videoitu oma ADI-R-haastattelu pöytäkirjoineen ja Inter rate reliability (IRR) -tentti. Omalla nauhoitteella osoitetaan menetelmän oikea käyttö. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on lisäksi, että oma pisteytys vastaa n. 90 %:n osalta kouluttajan antamaa pisteytystä. IRR antaa oikeuden ohjata muita samassa työyksikössä työskenteleviä ADI-R-menetelmän käyttöön. Jälkitehtävä tehdään koulutuksen jälkeen; aikataulusta ja palautuksesta sovitaan suoraan kouluttajien kanssa. IRR-tentin hinta on 280 € + alv 24 %.
Hinta 677,42 € + ALV 24% = 840,00 €
  • Sisältää kahvitarjoilun
Palautetta tästä kurssista
Koulutus vastasi ennakko-odotuksiani Tähdet
Koulutus oli hyvin toteutettu Tähdet
Sisältö hyödynnättevissä työssäni Tähdet
  • “Mahtavaa, että saa uuden menetelmän käyttöön. Vaikkakin koulutuksen kahtena viimeisenä päivänä ymmärsi, kuinka haastavaa tulosten tulkinta ja haastattelun pisteytys on.” -Nimetön
Lisätietoja Lisätietoa ADI-R:stä tästä
Suomenkielinen ADI-R on käännös viimeisimmästä, v. 2003 ilmestyneestä, uudistetusta englanninkielisestä versiosta. Välineessä käytetyt autismin ja muiden laaja-alaisten kehityshäiriöiden diagnostiset kriteerit perustuvat DSM-IV-diagnoosijärjestelmään ja ICD-10-tautiluokitukseen.

Koulutus soveltuu lääkäreille, psykologeille, sairaanhoitajille, puheterapeuteille ja muille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, joilla on kliinistä kokemusta ja pohjatietoa autismista ja muista laaja-alaisista kehityshäiriöistä.

Kouluttajat
Susan Laitala on työskennellyt neuropsykiatrian alueella 15 vuotta niin julkisella, yksityisellä kuin tiedepuolellakin. Hän on käyttänyt ADI-R ja ADOS-menetelmiä sekä diagnostisissa että tieteellisissä tutkimuksissa. ADI-R-kouluttajapätevyys on vuodelta 2010. Tällä hetkellä Laitala työskentelee HUS Lasten psykiatriassa, neuropsykiatrian yksikössä.

Anneli Yliherva on toiminut usean vuoden ajan autismin arviointia tekevässä moniammatillisessa työryhmässä Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS). Hän on käyttänyt sekä ADI-R että ADOS-menetelmää (ADOS=Autism Diagnostic Observation Schedule) yhdessä neuropsykologikollegojen kanssa. Yliherva toimii myös tutkijana OYS:n Lastenpsykiatrian klinikan ’Autismin varhainen tunnistaminen’ -projektissa. Arvioinnin ja tutkimuksen lisäksi hän on jonkin verran tehnyt pienten autististen lasten kuntoutustyötä. Tällä hetkellä Yliherva opettaa muun muassa autismin kirjon arviointia ja kuntoutusta kouluttaessaan puheterapeuttiopiskelijoita Oulun yliopistossa.
Kenelle
  • lääkäri
  • psykologi
  • puheterapeutti
  • sairaanhoitaja
  • sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen
Kouluttajat
Susan Laitala
Susan Laitala
sairaanhoitaja AMK, erikoistunut mielenterveys­, kriisi­ ­ja päihdetyöhön
Anneli Yliherva
Anneli Yliherva
dosentti, logopedian yliopistonlehtori
Tiedustelut Sähköpostilla koulutus@hogrefe.fi tai soita 040 456 0598 tai 040 541 9220.
Katso myös nämä kurssit

Ilmoittautuminen päättyi 17.10.2017 klo 14:00

Voit ilmoittautua tämän kurssin uusintaan.