Ilmoittautuminen 2.11.2017 klo 22:00 asti

Lasten ja nuorten traumakeskeisen kognitiivisen käyttäytymisterapian perusteet
Tiivistelmä Kolmipäiväinen koulutus traumakeskeisestä kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta (TK-KKT) lasten ja nuorten psykoterapeuttista työtä tekeville mielenterveysalan ammattilaisille.
Paikka ja aika 27.11.2017 (ma) 10:00-17:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
28.11.2017 (ti) 08:30-16:00, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
29.11.2017 (ke) 09:00-15:30, Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n koulutustila (Roba)
Ohjelma Päivien aikataulut
ma 27.11./ I pv
10.00 - 17.00 (aamukahvi ja sämpylä tarjolla klo 9.30 alkaen)
ti 28.11./ II pv
8.30 - 16.00
ke 29.11./ III pv
9.00 - 15.30

Sisältö
• Traumakeskeinen kognitiivinen käyttäytymisterapia (TK-KKT)
• Trauman ja surun vaikutukset lapsiin ja perheisiin
• Traumatisoituneiden lasten arviointi
• Miten TK-KKT-malli toimii?
• TK-KKT-terapeutin rooli
Traumakeskeiset komponentit
• Psykoedukaatio
• Rentoutus
• Tunteiden säätely ja modulaatio
• Kognitiivinen selviytyminen ja prosessointi II: traumaattisen kokemuksen prosessointi
• In Vivo -hallinta
• Lapsi–vanhempi-yhteisistunnot
• Tulevan turvallisuuden ja kehityksen tukeminen
Suru ja surukeskeiset komponentit
Neuvonta- ja terapiamateriaali
Hinta 580,65 € + ALV 24% = 720,00 €
  • Sisältää kahvitarjoilun
Palautetta edellisestä kurssista
Koulutus vastasi ennakko-odotuksiani Tähdet
Koulutus oli hyvin toteutettu Tähdet
Sisältö hyödynnättevissä työssäni Tähdet
  • “Koulutuksen keskeinen anti oli antaa tietoa traumaattisen kokemuksen/surun kohdanneesta ihmisestä ja antaa auttajalle työvälineitä siihen, että voi auttaa ihmistä kohtaamaan näitä traumaattisia asioita omassa tahdissaan. Tässä koulutuksessa sai paljon konkreettisia työvälineitä lapsi- ja perhekeskeiseen työhön.” -Nimetön
  • “Ymmärryksen lisääntyminen ja selkiytyminen, tukea ja syvennystä omalle viitekehykselle, ja ennen kaikkea , selkiintymistä työtavoille; joita on jo käyttänyt osittain, ja menetelmiä eli niitä työkaluja avuksi vuorovaikutukseen. ” -Nimetön
Lisätietoja HUOM Psykologiliiton jäsenille hinta on 660 e.

Traumakeskeisen kognitiivisen käyttäytymisterapia

Joka neljäs kouluikäinen lapsi on kokenut traumaattisen tapahtuman, osa toistuvia traumoja. Muihin ikäryhmiin verrattuna lapsilla onkin suurin riski kokea vakava trauma. Yksittäisen trauman kokeneista lapsista ja nuorista n. 30 % kärsii traumaperäisistä psyykkisistä häiriöistä.

Traumaattiset kokemukset saattavat johtaa merkittäviin häiriöihin lasten ja nuorten kehityksessä. Toistuva altistuminen traumaattisille tapahtumille voi muuttaa psykobiologista kehitystä ja lisätä heikon koulusuoriutumisen riskiä, riskialtista käytöstä ja vaikeuksia ikätoveri- ja perhesuhteissa. Traumaattinen stressi on myös yhteydessä lisääntyneeseen terveys- ja mielenterveyspalveluiden käyttöön sekä lisääntyneeseen asiakkuuteen lastensuojelussa. Lastensuojeluasiakkaista suuri osa ja lastenpsykiatrian potilaista arviolta 60 % on psyykkisesti traumatisoituneita.

Tutkimusnäyttöön perustuvissa hoitosuosituksissa (esim. www.kaypahoito.fi) traumaperäisen stressihäiriön ykköshoitovaihtoehto on psykologinen hoito, trauma-altistuksen sisältävä kognitiivinen käyttäytymisterapia. Tällaista hoitoa suomalaiset traumatisoituneet lapset ja nuoret eivät juuri ole saaneet, koska menetelmän käyttöön kouluttautuneita psykoterapeutteja ei Suomessa ole ollut.

Traumakeskeisen kognitiivisen käyttäytymisterapian ovat kehittäneet maailman johtavat yhdysvaltalaiset lasten trauman ja surun hoidon asiantuntijat, tutkija-kliinikot Judith A. Cohen, Anthony P. Mannarino ja Ester Deblinger. Traumakeskeinen kognitiivinen käyttäytymisterapia on poikkeuksellisen vankkaan tutkimukseen perustuva, systemaattinen hoitomalli, joka on kehitetty traumatisoituneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Maailmanlaajuisesti käytössä olevassa terapiamallissa huomioidaan erityyppisten traumojen vaikutukset yksittäisistä traumakokemuksista kompleksisiin traumoihin, kuten seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja traumaattiseen suruun. Tutkitusti tehokkaassa hoitomuodossa työskennellään sekä lapsen että vanhempien kanssa.
Kenelle
  • psykologi
  • psykoterapeutti
  • sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen
Kouluttajat
Soili Poijula
Soili Poijula
psykologi, traumapsykoterapeutti VET
Tiedustelut Sähköpostilla koulutus@hogrefe.fi tai soita 040 456 0598 tai 040 541 9220.
Katso myös nämä kurssit

Ilmoittautuminen 2.11.2017 klo 22:00 asti